paylas

14 Aralık 2009 Pazartesi

ITV Oda Ünitesi (5)


LCD panelinin arkasında, IPTV sistemi ile LCD'yi birbirine bağlayan SetTopBox (STB) veya spesifik LCD marka/modeli ile entegre çalışabilen içe montaj indoor denilen uniteler kullanılabilmektedir. Her IPTV üreticisinin sistemi farklıdır LCD ile entegre bir unitenin kullanılması veya STB kullanılması arasında biri diğerinden daha iyidir genellemesi yapmak yanlış olup sistem performanslarını bütünüyle incelenmesi gerekmektedir.

Oda tarafında ise basit ama önemli bazı teknik değerlere dikkat etmeniz gerekir:

Arıza durumunda bu arıza ya müdehalenin yada yönetiminin (örneğin browser üzerinden status görebilme/müdahale edebilme) ve/veya değişiminin kolay olması gerekir. Bu amaçla alım sırasında %3 oranında yedek STB/unite alımı yapmanızı öneririm. Problem durumunda otelinizdeki teknik ekip kolayca birebir değişim yapabilir ve sizde arızalı ürünü firmasına yollayıp tamir/değişimini müşteriye yanstımadan ve hizmeti aksatmadan yapabilirsiniz.

Sistem ile sağlanan uzaktan kumandanın ergonomik, oda dekorasyonuna uygun ve özellikle çok dayanıklı olması gerekir. Alım sırasında %8 oranında yedek uzaktan kumanda alımı yapmanızı öneririm.
İPTV sistemleri diğerinden ayıran önemli bir özellik tepki süresidir. Kumandanın herhangi bir tuşuna basıldığında emrin yerine gelme süresi, müşteri memnuniyeti açısından önemlidir, müşteri tuşa bastıktan sonra kanalın/menünün değişmesini 5 saniye beklemez. Kaldıki tepki süresi sadece STB/unite ile igili bir parametre değildir, ana sisteminde bu süreye artı/eksi ciddi katkısı vardır. BU TEPKİ SÜRESİ ortalama 5 Milisaniyedir...

Birçok çeşit içerik High Definition (HD) formatında sunulabilmektedir. Bu sebeple odadaki unitenin, talep ettiğiniz çözünürlükte HD desteğinin olması önemlidir. HD'nin yanısıra multi channel surround ses için optik çıkış olmasıda tercih sebebi olabilir. 2010 ılk yarısında üreticiler full hd sistem çözümlerini piyasaya sunacaklardır.

Hiç yorum yok: