paylas

10 Ocak 2010 Pazar

LED TV ( ASLINDA GELİŞMİŞ LCD)

LED TV

Geçenlerde arkadaşlarımla kahve içerken konuyu biraz irdeledik.Pazarlama ne kadar da önemli , ne kadarda asında yalan yada doğru olmayan şeylerin insanlara damardan enjekte edildiği bir iş kolu !Abartı abartı abartı.

Sanmayın ki bir LED TV nano yada milyonlarda mikro led lerden oluşuyor sonrada bu ledlerin her biri değişik voltajlara göre renk değiştiriyor..LED WALL paneller gibi değil dikkat.

LED TV'leriyle kullanıcıların karşısına çıkan üreticiler de bu pazarlamanın odağında yer alıyor..100 herz hikayesi girdi önce hayatımıza , DUNYA KUPASINI 100 HZ ile izleyin DEDİLER öyle bir sattılar ki ürünlerini sanki eksiklik gibi hissettiniz , HD dediler öyle bir anlattılar ki sanki TV cihazınızı değiştirince her şey full HD olacak dediler..

LED TV'ler aslında LCD TV olarak da düşünülebilir. Light-emitting dioedes (LEDs) olarak da bilinen LED TV'ler arkadan aydınlatmalı bir LCD TV'dir. Plazma ve OLED teknolojilerinden farklı olarak LED TV'lerin kendine özgü bir ışık kaynağı vardır.Bazıları arkadan aydılatır , bazıları yandan aydınlatr..Ama gelişmiş bir LCD dir.
Yandan aydınlatmalı LED’ler daha incedir ,LG böyle yapıyor.
Fakat TV de LED arka aydınlatması daha etkili ve efektf enerji tasarrufu sağlıyor..
LED arka aydınlatması güç tasarrufu konusunda önemli bir teknoloji olarak görülebilir.Samsung da böyle yapıyor karar sizin..
İncelikli mi tasarruf mu? Samsung 42 ınc ekranda LG ye göre %20 daha tasarruflu.

LED TV diğer televizyon teknolojilerine büyük farklar atarak ortaya çıkıyor. LED TV’ler diğerlerine göre biraz daha ince, fazla ısınmayan ve daha düşük enerji harcayan bir sisteme sahip. Parlamayı önleyen LED TV’ler 1.000.000:1 ve 2.000.000:1 dinamik kontrast oranıyla yüksek çözünürlükteki yayınlarda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. 2 ve 4 milisaniye gibi oldukça düşük tepkime süresi, çok hızlı görüntülerde bile müthiş bir seyir zevki veriyor.

OLED teknolojisi yakın zamanda büyük ekranlı TV üretiminde de uygulanmaya başlandı. Başarılı sonuçlar elde edilen bu teknolojiyle LCD televizyonların aksine arka aydınlatma gerektirmeden görüntü sunumu yapılabiliyor. Plazma TV'ler gibi ısınmayan bu TV'ler soğutma gerektirmiyor, basınçtan etkilenmiyor, ayrıca LCD ve plazma panellerden daha ince yapıya sahipler. Ayrıca bu ürünlerin üretimi de diğerlerine oranla oldukça kolay. Elastik tabakalar üzerine baskı yöntemi ile üretim yapılabiliyor. Aynı zamanda maliyetleri de diğer teknolojilere göre daha ucuz. Görüntü açısının genişliği, renk aralığı ve karşıtlık oranları da LCD ve Plazma televizyonlara göre daha iyi. Bu kadar başarılı özelliğe bir de güç tüketiminin azlığı eklenince insanın hemen alası geliyor, değil mi?

Hiç yorum yok: